Maila oss

cylinder@miasab.se

Ring oss

0431-31 19 30

Om MIAS Cylinderfabrik AB

MIAS AB - Mobil & Industriartiklar i Sverige AB, har sedan XXX försett svensk industri med hydraulcylindrar.

MIAS Cylinder, från grossist till totalleverantör

När MIAS startade 2005 var det som en ren grossist, som alltså köpte och sålde hydraulcylindrar som vi själva inte tillverkade. Men med tiden växte vi och insåg att vi även behövde ha en egen verkstad för att kunna ge kunden den service vi vill kunna ge.

Sedan 2008 har MIAS därför en egen fabrik, de första åren i Mjölby men flyttade 2014 till vackra Hjo där vi är idag, där vi tillverkar och servar hydraulcylindrar. På så sätt klarar vi av att hjälpa våra kunder från första prototyper och nollserier till massproduktion och service vid haverier och underhåll.

Våra cylindrar återfinns till lands och till havs i pappersbruk, stålverk och gruvor. Monterade i lyftbord, båtar, traktorer, släpvagnar, skogsmaskiner och lastbilar för att bara nämna några applikationer.

Idag erbjuder vi våra kunder

MIAS Cylinderfabrik ingår i MIAS Group AB tillsammans med MIAS Filter AB. Vårt systerbolag MIAS Filter AB är specialister på filter inom industri och till mobila fordon/applikationer. Kontakta dem om ni behöver hjälp med filter som hydraulfilter, processfilter, stoftfilter, vattenfilter, filter för skärvätska, kompressorfilter. Läs mer på www.miasab.se .

MIAS Cylinderfabrik AB är en del av Axel Johnson International,

en global industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader. Fokus ligger på bolag som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer.

Verksamheten präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Genom att bygga och utveckla bolagsgrupper med företag som kompletterar och stärker varandra stimuleras kunskapsutbyte samt gemensamma initiativ. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Automation, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions.

Ett decentraliserat och engagerat ledarskap möjliggör snabba beslut och värnar entreprenörsandan som genomsyrar organisationen. Gruppen har fyra strategiska fokusområden: digitalisering, service, hållbarhet och kompetensförsörjning.

Axel Johnson International har huvudkontor i Stockholm, Sverige och består av 200 bolag med verksamhet i 34 länder. Axel Johnson International ingår i den familjeägda Axel Johnson-koncernen.

www.axinter.com

Få en offert

Maila oss

cylinder@miasab.se

Ring oss

0431-31 19 30